Allmänt

2019

Ett försenat gott nytt år kommer här från mig! Gott nytt 2019!

Det är mycket som är gott i mitt liv och det tror och hoppas jag kommer fortsätta under detta nya år, 2019. Och jag kommer fortsätta vara tacksam. Men att 2019 skulle bli ett särskilt gott år för klimatet, det har jag svårt att tro. Trenden har ju nämligen varit, under minst hela min livstid, att det blivit värre och värre.

2018 kommer jag alltid minnas- det var året jag fick skärvan i ögat. Skärvan som aldrig kommer försvinna. Jag fick en ny världsbild, det destruktiva i vår livsstils påverkan på den jord som ger oss allt blev synligt för mig. Konstant synlig, i nästan allt. Tänk att det gått ett helt år nu.

Plötsligt en dag under det gångna året satt Greta där, utanför riksdagen, och sa precis det jag tänkte. 2018 är hennes år, även fast jag önskar att det hade varit någon annans. Lämpligen någon vuxen med makt. Någon som kan ta den ledarroll som så desperat behövs. Någon som säger som det är och som inte är rädd för att göra det. Någon som skiter i om den inte blir populär- men tänk att det ska vara så svårt.

Även fast jag är bättre på att se nyanser och olika perspektiv än en 15-åring med asperger så har ju Greta 100 % rätt. När det kommer till klimatet är det svart eller vitt. Det är bara vi vuxna som roar oss med gråzonerna i möjliga lösningar medans jorden fortsätter skicka sitt tydliga budskap.

För 2019 önskar jag att fler vuxna slutar vara rädda och vågar hantera problemet som sig bör. Jag hoppas att jag ska demonstrera mer för jag ser inte hur detta kommer lösa sig utan ett omvälvande folkligt uppror. Krigstillstånd är lösningen när det som krävs är en total transformation. Jag hoppas också att ALLA lyssnar på Gretas ted talk- 11 minuter 100 % kloka ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.